globalbicycles Over ons

Over ons

Over Global Bicycles

Mijn visie is het verlenen van goede service en efficiënt onderhoud aan uw voertuig, waarbij advies op maat centraal staat!

Global Bicycles is ontstaan uit passie en toewijding aan tweewielers.
Van jongs af aan ben ik altijd al met techniek bezig geweest, ik wilde altijd alles in en uit elkaar halen om te kijken hoe iets werkt (dat is nog steeds zo). Ik kwam er al snel achter dat ik een autodidact was. Dat is handig want je bent nooit uitgeleerd!

In de afgelopen jaren heb ik veel tijd doorgebracht in de werkplaats en dit heeft er toe geleid dat ik aan veel verschillende voertuigen en merken allerlei reparaties en onderhoudsbeurten heb uitgevoerd.
Ondertussen heb ik 15 jaar ervaring in de tweewieler wereld. Wat begon als een weekend baantje in een grote fietsenwinkel is uitgegroeid naar het openen van mijn eigen service werkplaats.
ondertussen ben ik 5 jaar actief als kleine zelfstandige.

Ik heb tevens mijn leermeester bevoegdheid om fietstechniek te mogen geven.
en ook ervaring met het begeleiden van leerlingen die de fietstechniek zich eigen willen maken. Momenteel heb ik dit op een zijspoor staan om aan mijn eigen bedrijf te werken.
Ik heb veel kennis opgedaan in diverse bedrijven waaronder in diverse fietsenwinkels en autobedrijven gewerkt en stage gelopen. Dit heeft mij een zeer brede inkijk gegeven in de tweewieler en automotive wereld.

Jaarlijks volg ik cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken in de fietswereld. Tevens zoek ik zelf ook veel informatie en technische gegevens op, want het internet staat er vol mee.

Ik ben een klein bedrijf dat niet de visie heeft om een grote zaak te worden, maar juist klein en betrokken te blijven waarbij er meer ruimte is voor gespecialiseerde werkzaamheden zoals revisie en customizing. Ik vind het belangrijk om te weten wie mijn klant is en wat mijn klant wil, dit kan het eindproduct en service zo goed mogelijk maken.

Mijn hobby is het restaureren, customizen van oude fietsen en bromfietsen. Persoonlijk ben ik fan van de jaren 60, 70 Puch’s en Tomossen. Ik bezit er zelf ook een paar die ik met veel plezier opknap en regelmatig even uitlaat om even wat stoom af te blazen. Ik kan heel erg genieten van de goede vormgeven en het geluid van de oude tweetakt. Tevens ga ik deze winter beginnen met de restauratie van een Volkswagen Kever uit 1975. Dit wil ik in eigen werkplaats gaan doen en verwacht met het voorjaar te kunnen rijden.